Evenementen

Allen Zielen koor“Yet our flight begins as song” een Allerzielenconcert door het Projectkoor Heilig Land stichting, waarbij herinneringen aan geliefde mensen centraal staan. Het concert met de titel “Yet our flight begins as song”   begint  in de Abdij op zondag 29 oktober om 15.00 uur.

Op diverse plaatsen is het inmiddels bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden: Allerzielen en de bijzondere en aangrijpende con­certen die het Projectkoor Heilig Landstichting in deze dagen geeft. Voor het eerst is dit concert ook te horen in de kerk van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

Na een gelegenheidsconcert in 2001 ontstond het idee om op projectbasis regelmatig een koor van amateurzangers samen te stellen dat concerten geeft rondom het the­ma geden­ken en herdenken.

Dankzij de wisselende bezetting ontstaat een gevarieerd koor van zan­gers met ieder hun eigen achtergrond en basis. Onder de bezielende, professionele leiding van Sophia Brink is het mo­ge­lijk gebleken om zowel zangers als publiek volop te laten genieten van een aangrijpend, altijd verhalend programma. Dankzij een boven gemiddeld muzikaal niveau en een doorleefde uit­voerings­wijze, weet dit concert ieder jaar weer velen te raken.

Ook dit jaar wordt er een goed verzorgd en indrukwekkend concert uitgevoerd, gezongen door een groot koor van zo’n 90 zangers. Onder de titel “Yet our flight begins as song”, zingt het koor teksten en muziek uit religieuze en wereldlijke tradities.

Het gaat over elkaar nabij zijn tot het einde toe, over verdriet, stilte en eenzaamheid. Maar ook over troost en hoop, over de kracht van de herinnering en van de liefde, even sterk als de dood. Het is een verhaal vanuit duisternis en wanhoop naar hoop en licht. Een verhaal voor ieder­een die een dierbare moet missen of die een ander hierin nabij wil zijn. En een verhaal voor iedereen die houdt prachtige koormuziek.

Het Projectkoor wordt dit jaar op orgel begeleid door Rein Boeijen, Rita Baptista op saxofoon en het geheel staat als altijd onder leiding van Sophia Brink.    

U bent van harte welkom op zondag 29 oktober om 15.00 uur in de kerk van de Abdij van Berne (Abdijstraat 49) in Heeswijk-Dinther. De deuren gaan open om 14.30 uur. Aanmelden vooraf om kaarten te reserveren wordt aanbevolen. Dit kan door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw naam en het aantal personen.

De toegang is gratis, evenals het programmaboekje met daarin alle teksten met speciaal voor de­ze concerten geschreven vertalingen. Omdat we vanzelfsprekend kosten maken bij het or­ga­niseren van deze projecten en graag ook in de toekomst onze concerten vrij toegankelijk wil­len houden, wordt na afloop van het concert uw bijdrage bijzonder op prijs gesteld.

Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten waarbij de werkgroep Berne Anders tegen een kleine vergoeding ook voor de koffie/thee zorg draagt.