Evenementen

bibliotheek tonDe Bibliotheek Oss organiseert dit jaar zoals elk jaar de voorleeswedstrijd Read2Me voor brugklassers. Maandagmiddag 20 februari van 13.30 tot 15.00 uur vindt in De Groene Engel in Oss de finale plaats.

In deze finale strijden de beste voorlezers van de deelnemende scholen tegen elkaar. De winnaar mag de Noord Oost Brabantse Bibliotheken vertegenwoordigen in de Brabantse finale in Den Bosch.

De bedoeling van de Read2Me voorleeswedstrijd is dat brugklassers van verschillende scholen een fragment voorlezen uit een boek, waar vervolgens een winnaar uit voort komt. De deelnemende scholen houden eerst een klassenronde in elke brugklas en vervolgens een schoolronde op de school. Tijdens de schoolronde strijden de klassenwinnaars tegen elkaar. De twee winnaars van elke deelnemende school nemen het tegen elkaar op in de bibliotheekronde, waar uiteindelijk een regionale voorleeswinnaar uit voortvloeit. De winnaar mag naar de provinciale ronde in Den Bosch. De winnaar van de provinciale ronde mag door naar de landelijke finale.

Dit jaar doen het Titus Brandsmalyceum, het Mondriaancollege, het Zwijsen College en Gymnasium Bernrode mee aan de wedstrijd. Acht voorlezers zullen tegen elkaar gaan strijden om de titel Voorleeskampioen Read2Me 2017. De bibliotheekronde vindt plaats op maandag 20 februari van 13.30 tot 15.00 uur in De Groene Engel in Oss. De presentatie van de middag is in handen van jeugdboekenschrijfster Maren Stoffels. Bekende titels van haar hand zijn ‘Dreadlocks & Lippenstift’, ‘Piercings & Parels’, ‘Sproetenliefde’, ‘Op blote voeten’ en ‘Omdat jij anders bent’.

Een officiële jury krijgt de moeilijke taak de winnaar te bepalen. De bibliotheekronde is alleen toegankelijk voor de deelnemende scholen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen