Evenementen

wmoDe Adviesraad Wmo Bernheze, werkgroep Adviesraad Sociaal Domein organiseert, samen met de gemeente Bernheze op 14 juni een informatiebijeenkomst voor de besturen van organisaties van cliënten en belangenbehartigers in het Sociaal Domein.Doel van deze bijeenkomst is het informeren van de deze organisaties en verenigingen over de voortgang, én informatie uit te wisselen over hoe er in de nieuwe situatie kan worden samengewerkt.

Sociaal Domein

Het sociaal domein gaat over werk, inkomen, welzijn, huishoudelijke hulp, ondersteuning en begeleiding. Per 1 januari 2015 is er veel veranderd op het terrein van het sociaal domein. De gemeente heeft meer taken en verantwoordelijkheden gekregen.

Het uitvoeren van:

• de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo)

• de ParticipatiewetParticipatiewet

• de JeugdwetJeugdwet

De Wmo is bedoeld om mensen te ondersteunen die zichzelf niet zo goed kunnen redden of moeite hebben om mee te doen in de maatschappij. Via de Participatiewet kan de gemeente mensen financiële ondersteuning bieden die moeite hebben met het vinden van een reguliere baan, leer-werktraject of het invullen van een zinvolle maatschappelijke bijdrage. Door de Jeugdwet kan de gemeente ouders en jeugdigen helpen als er ondersteuning, hulp of zorg nodig is.

Onderweg naar een Adviesraad Sociaal Domein

De adviesraad Wmo Bernheze heeft een werkgroep ingesteld die momenteel bezig is met verkenningen zich te ontwikkelen naar een Adviesraad Sociaal Domein. Het doel van deze Adviesraad is advies te geven over (beleids)onderwerpen binnen het Sociaal Domein aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. De Adviesraad bestaat uit inwoners van de gemeente die daar op persoonlijke titel deel van uitmaken. De Adviesraad wil bij het uitbrengen van een advies met name ook cliëntenorganisaties en belangenbehartigers betrekken. Vandaar dat zij deze avond organiseert om samen met hen te kijken hoe dit goed kan worden vormgegeven.

Deelname

Mocht de uitnodiging u niet hebben bereikt, maar bent u zeker een van de belanghebbende bestuurders of betrokken actieve burger binnen het sociaal domein? Stuur dan een mail aan het secretariaat van de werkgroep Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ontvangt u alsnog een uitnodiging en programma.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen