Evenementen

2013 koningsdag_logoHet Oranje comité Heeswijk-Dinther heeft weer een dagvullend programma voorbereid. De dag begint om 9.30 uur met een koningsviering in de Sint Willibrorduskerk in Heeswijk. “Warm hart”, is het thema van de viering.

Aansluitend aan de viering zal het Sint-Willebrordusgilde en de Koninklijke Fanfare Sint-Willibrord samen met veel kinderen en hun versierde (loop)fietsen, bolderkarren en buggy’s in optocht naar het marktplein vertrekken. Ook vanaf het kerkplein van de Servatiuskerk zullen om 10 uur de Harmonie Sint Servaes en het Sint Barbaragilde richting Plein 1969 vertrekken.
Om 10.30 uur zal hier de aubade plaatsvinden. Een afgevaardigde van burgemeester en wethouders van Bernheze zal, namens zijne Majesteit de Koning, de felicitaties van alle aanwezigen in ontvangst nemen. De fanfare en harmonie zullen een aantal marsen, waaronder het Wilhelmus, spelen. De gilden zullen een vendelgroet brengen. Aansluitend mogen de kinderen die hun fiets hebben versierd een klein cadeautje uitzoeken.

Het middagprogramma van Koningsdag vindt wederom plaats op en om Plein 1969. Voor jong en oud is tussen 13.30 en 17.00 uur veel te beleven.

Basisschoolkinderen uit Heeswijk-Dinther kunnen speelgoed/ spulletjes waar ze zelf op uitgekeken zijn verkopen op de kinderspullenmarkt. Op het marktplein is het ‘Oranje’ attractiepark geopend. Voor alle kinderen zijn er leuke spelletjes van klomplopen, bazuinblazen, vendelen, je laten schminken tot een hindernisbaan!

Dit alles is te horen en te zien vanaf het terras, waar het goed toeven zal zijn!

Voor alle bewoners van Laverhof zal Gerry van Houtert, de enige nog optredende Heikrekel ’s middags om 14.30 uur in de Tuinzaal van Cunera een optreden verzorgen.

Natuurlijk ontbreekt de fietstocht niet. Er is een fietstocht van bijna 35 km uitgezet. Onderweg is er een post waar de fietsers voorzien worden van een heerlijk kopje thee of koffie. Start en inschrijving tussen 13.30 en 14.30 uur op het feestterrein nabij de bibliotheek.

Het Oranje Comité Heeswijk-Dinther wenst u allen een fijne Koningsdag toe!

www.oranjecomite-heeswijkdinther.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen