Evenementen

Bernhezer solistenconcoursVoor de vierde keer organiseren de gezamenlijke Bernhezer muziekverenigingen een solistenconcours. Dit jaar is de organisatie in handen van muziekvereniging de Notenkrakers uit Vorstenbosch. Het concours op zondag 10 april a.s. om 11.00 vindt plaats in de Stuik aan de Schoolstraat.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De zaal gaat om 10.45 uur open. Rond 13.00 uur is de prijsuitreiking.

De vier fanfares en één harmonie vaardigen solisten af voor blaasmuziek en slagwerk. Dat doen zij na een interne voorronde of op basis van nominatie. Met het concours bieden de verenigingen de veelal jonge muzikanten een extra podium om hun talenten te tonen aan publiek.

Het idee van een Bernhezer solistenconcours is geboren in het periodiek overleg van voorzitters van de vijf verenigen, te weten De Notenkrakers uit Vorstenbosch, Sint Willibrord uit Heeswijk, Sint Lambertus uit Nistelrode, Aurora uit Heesch en Sint Servaes uit Dinther. Voor behoud en versterking van de muziekcultuur in de gemeente delen de verenigingen kennis en ervaring en zoeken ze samenwerking in gemeenschappelijke doelstellingen.

De deelnemers vanuit Heeswijk en Dintherzijn:

Koninklijke Fanfare Sint Willibrord: Kyra van den Berg, Rob van den Berg en Tjeu Dortmans

Harmonie Sint Servaes Dinther: Emma Blok, Mirte Vos en Ton Meulemans.

Vijftien deelnemers laten vanaf 11.00 uur achtereenvolgend hun muziekstuk horen. Een jury, samengesteld uit dirigenten en instructeurs van de Bernhezer muziekverenigingen beoordeelt de muziekwerken. Wethouder Glastra van Loon van cultuur zal de prijs uitreiken. Voor iedere deelnemer is er een mooie oorkonde en een kleine tastbare herinnering.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen