Dorpsnieuws

Natuurwerkdag IVNAlle IVN afdelingen in de regio Uden-Veghel, ook afd. Bernheze, doet zaterdag 4 november 2017 mee met de Nationale Natuurwerkdag 2017. Dit jaar gaan ze naar Landgoed Zwanenburg in Dinther, samenkomst 8.30 start 9.00 uur. Burgemeester Marike Moorman zal deze morgen openen..

Natuurwerkdag 1 IVNLandschapsbeheer is nodig voor het behoud en herstel van landschapswaarden. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie/thee houdt, is van harte welkom. Meld je aan via www.natuurwerkdag.nl . Nieuwe vrijwilligers worden begeleid door ervaren landschapsbeheerders.De Natuurwerkdag wordt voor de 17e keer op diverse locaties door heel Nederland gehouden. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en veel meer. Check www.natuurwerkdag.nl  .

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en heidevelden is vaak in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van karakteristieke landschappen. Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een halve dag aan de slag te gaan? Kijk op www.natuurwerkdag.nl  voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Erp en Uden-Volkel worden activiteiten georganiseerd.