Dorpsnieuws

KiKa actie_BSEen groepje vrienden uit groep 5 bedenkt op woensdagmiddag samen spontaan een plan om voor KiKa (Kinderen Kankervrij) geld in te zamelen.
Met grote boodschappentassen trekken ze door de straten van Heeswijk-Dinther
om lege flessen in te zamelen.
 
Hun enthousiasme en serieuze aanpak werkt aanstekelijk! Al snel hebben ze een hele berg plastic flessen en sluiten andere vrienden aan om mee te helpen. “We willen heel veel geld ophalen zodat zoveel mogelijk kinderen genezen kunnen worden. Het is gewoon zo oneerlijk dat je dood kunt gaan aan kanker als je nog zo jong bent. We willen niet meer dat dat kan gebeuren.” Hun grootste inspiratie hierbij is hun hartsvriend van wie ze helaas met groot verdriet afscheid moesten nemen.
 
Lege flessen inzamelen
De inzamelingsactie van de jongens is inmiddels officieel goedgekeurd door de gemeente Bernheze en loopt van 8 juli tot en met 27 augustus. Ook basisschool Het Mozaïek uit Heeswijk-Dinther, waar de jongens op school zitten, steunt de actie en roept iedereen op om lege flessen te sparen. De vrienden krijgen hartverwarmende reacties (o.a. via Facebook) en worden ook regelmatig verrast door bijdragen van ondernemers uit het dorp.
 
Heeft u nog lege flessen? Zet ze maar klaar, want vanaf 8 juli is de kans groot dat deze 9- en 10-jarige kanjers, onder begeleiding van hun ouders, bij u aanbellen voor lege plastic flessen (met statiegeld): Tjeu, Jay, Tijn, Dorus, Sil, Dirk, Senn, Ies, Tijl, Tim, Koen, Jens en Jens.
U kunt uw lege plastic flessen(met statiegeld) ook afgeven bij het tijdelijk ‘flessendepot’ op Lariestraat 44 in Heeswijk of aan uw kind meegeven die op Het Mozaïek zit.
 
Overhandigen cheque
De jongens staan op 27 augustus op het podium van het Solexrace-festival in Heeswijk om het ingezamelde bedrag bekend te maken en de cheque te overhandigen aan KiKa.
 
Reacties   
0 #1 robert offermans 04-07-2017 13:54
ik zal ze bewaren stuur ze maar langs
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen