Dorpsnieuws

Marko KoningsDe perspectiefnota 2018-2021 is aangeboden aan de gemeenteraad. Hierin zijn de plannen voor de komende jaren opgenomen. Het college (CDA, SP, Lokaal en D66) heeft een aantal keuzes gemaakt waar Politieke Partij Blanco niet blij van wordt.
De aanpak van de doorgaande route door Heeswijk-Dinther wordt bijvoorbeeld wéér verder doorgeschoven.
 
Eerdere voorstellen van ons om de aanpak naar voren te halen werden niet gesteund door de coalitiepartijen. In de meerjarenbegroting was namelijk opgenomen dat in 2017 verkeerstellingen worden gehouden, in 2018 de planvorming start en dat in 2019 en 2020 de weg aangepakt zou worden. Die planning wordt nu herzien en uitvoering zal plaatsvinden in 2019 t/m 2021. Het gaat dus allemaal nog minsten een jaar langer duren, in plaats van korter. We zouden al veel eerder aan de slag kunnen gaan. De weg moet namelijk niet aangepakt worden op basis van tellingen, maar hij moet zo ingericht worden dat het verkeer dat er niet hoeft te zijn een andere route neemt. Sowieso een verbod voor doorgaand vrachtverkeer.
 
 
Alleen bestemmingsverkeer door de kern.
In de perspectiefnota wordt ook veel gesproken over duurzaamheid en het stimuleren van het fietsgebruik. Maar met alleen zaken benoemen ben je er niet. Concrete zaken worden niet genoemd, of wel genoemd maar niet gehonoreerd. Dat wil zeggen: we willen het wel een keer doen, maar de komende jaren nog niet. En ook de jeugd van Vorstenbosch zal nog een aantal jaren moeten wachten op de aanpak van het speelveld aan de Eggerlaan. Politieke Partij Blanco had dat graag anders gezien.
 
Marko Konings
Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen