Dorpsnieuws

Maggi Dawn 1Vrijdag 12 mei houdt Maggi Dawn, theologe en auteur, een lezing in de Abdij van Berne. Maggi Dawn is auteur van diverse boeken waaronder The Writing on the Wall, High Art, Popular Culture and the Bible.
We leven in een steeds meer geseculariseerde samenleving waarin steeds minder mensen praktische kennis van de Bijbel hebben. Toch is een groot deel van onze cultuur gebaseerd op verhalen of ideeën die afkomstig zijn uit de Bijbel. Literatuur, kunst, muziek, taal en zelfs het weefsel van onze samenleving zoals ons rechtssysteem, zijn gebouwd op christelijke concepten zoals barmhartigheid en solidariteit en op bijbelse verwijzingen. De Engelse theologe Maggi Dawn schreef The Writing on the Wall; een boeiende kennismaking met de bekendste en meest invloedrijke verhalen uit de Bijbel.

Ze houdt hier een lezing over in de abdij van Berne op vrijdag 12 mei.
Maggi Dawn is een begenadigd pastor én wetenschapper op het terrein van theologie en kunst. Ze doceerde, na een muzikale carrière, theologie aan Cambridge en is thans docent aan de Amerikaanse Yale University.
Ze is auteur van vele -spraakmakende- boeken over liturgie, kunst, poëzie en geloof.
Maak kennis met een bijzondere persoonlijkheid waarvan wij nog veel gaan horen: Maggi Dawn.

Datum: Vrijdag 12 mei
Aanvang: 14.00 uur
Prijs: € 15,- (incl. consumpties)
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, Heeswijk
Info: www.berneboek.com 
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=7Ft0DRhmx2g 
NB: Engels gesproken
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen