Dorpsnieuws

gemeente bernheze_tonBernheze gaat komend jaar weer extra investeren in de kernen van de gemeente. Zo is er geld voor een tennispark in Loosbroek, voor aanpak van de Traverse in Heeswijk-Dinther en de Graafsebaan in Heesch.
 
„We hebben de positieve koers te pakken”, aldus Jan Glastra van Loon, wethouder financiën die donderdagochtend de perspectiefnota 2018-2021 presenteerde. „Dat betekent dat er steeds meer ruimte komt om te investeren in de dorpen.”
De onroerend zaakbelasting stijgt in 2018 niet met drie procent zoals de afgelopen jaren, maar met twee procent. Dat komt overeen met het amendement van de gemeenteraad die afgelopen najaar zei dat de ozb niet meer automatisch met drie procent zou moeten stijgen omdat de gemeente er financieel weer goed voor staat.
Voordelen
Bernheze gaat volgens Glastra van Loon ook kijken of ze aansluit bij de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB). In de regio Oss, Uden, Veghel is Bernheze de enige gemeente die nog niet is aangesloten.
„Toen de BSOB werd opgericht bood het ons nog niet genoeg voordelen, maar misschien nu wel. Er worden tegenwoordig steeds meer eisen gesteld aan het innen van belastingen, daarom kijken we of aansluiten nu wel voordelig is.”
De gemeenteraad moet in de raadsvergadering van 1 juni de perspectiefnota vaststellen.
Bron:Brabants Dagblad