Dorpsnieuws

thumb eikenprocessierupsBestrijding eikenprocessierups in Bernheze. Ook dit jaar verwachten we overlast van de eikenprocessierups. De gemeente start in de komende weken de bestrijding.
De nesten ven de eikenprocessierups komen voor in inlandse eiken. U herkent ze aan het grijze spinsel dat eromheen zit. De nesten zijn meestal zo groot als een handbal.
Bestrijding
De bestrijding gebeurt in een zo vroeg mogelijk stadium. Op locaties langs doorgaande wegen spuit de gemeente een biologisch bacteriepreparaat op de bomen waarin ze voorkomen. Het middel is alleen schadelijk voor rupsen, niet voor mensen of andere dieren. Daar waar beschermde vlinders voorkomen, wordt niet gespoten.
De bomen in de volgende straten worden bespoten
Heesch
Dommelstraat, Groldersedijk, Grolderseweg, Nieuwe Erven, Venhofstraat, Vinkelse-straat, Vosbergstraat, Wijststraat, Zoggelsestraat
Heeswijk-Dinther
Dopheiweg, Dintherseweg, Fokkershoek, Gouverneursweg, Groenstraat, Hoge Broekstraat, Hogeweg, Hoog-Beugt, Hommelsedijk, Hommelsehoeve, Justitieweg, Kaathovensedijk, Kameren, Koffiestraat, Krommertseweg, Laag-Beugt, Laageindsedijk, Lariestraat, Meerstraat, Rukven, Schanseweg, Vorstenbosseweg, Zandstraat, Herpersteeg, Oude Beemdseweg
Loosbroek
Hanenbergsestraat, Heideweweg, Heisewal, Hoogeindsestraat, Koningsstraat, Schaapsdijk, Dorpsstraat, Jonkerstraat
Nistelrode
Delst, Dintherseweg, Koudenoord, Molenhoeve, Udenseweg
Vorstenbosch
Akkerweg, Brakkensedijk, Kampweg, Langenbergsestraat, Lendersgat, Meuwelweg, Nistelrodesedijk, Roestenburgseweg
Overlast op uw terrein?
Heeft u rupsen in uw eigen bomen die u wilt laten bestrijden? Doe dat dan nooit zelf maar bel de gemeente, telefoon 14 0412. We geven uw adres dan door aan de aannemer die in opdracht van de gemeente de rupsen bestrijdt. Dat is niet gratis. De aannemer rekent een starttarief van € 90,-. Hij bestrijdt de rupsen maximaal 1 uur lang, inclusief de reistijd naar uw adres van een ander adres in Bernheze. Mocht dat niet voldoende zijn, dan zijn de kosten na dat uur € 90,- per uur. U moet zelf thuis zijn tijdens de bestrijding, omdat u de aannemer contant moet betalen. De bedragen zijn exclusief btw.
Met vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer G. de Bekker van de gemeente, telefoon 14 0412.