Dorpsnieuws

ons welzijn_1De Klussendienst van ONS welzijn kan wel merken dat de lente is aangebroken. Er komen veel vragen binnen voor een voorjaarsbeurt voor tuintjes. Die vragen komen van mensen die zelf het grove onderhoud niet kunnen doen en die niemand in hun omgeving hebben die dat wil doen.

“Het zijn vrijwel allemaal oudere mensen,” zegt Rieky de Koning, die de klussen in overleg met de klanten in de agenda plant. “Zij hebben altijd zelf hun tuintje bijgehouden, maar nu gaat dat niet meer. Vrijwilligers van onze Klussendienst gaan hen graag helpen om hun tuin toonbaar te houden.
” Maar daar zit ook het probleem. ONS welzijn heeft niet genoeg vrijwilligers om aan alle vragen voor tuinonderhoud te voldoen. “Ja, we willen heel graag nieuwe vrijwilligers voor het tuinonderhoud vinden,” vervolgt Rieky de Koning.
“We zoeken geen volleerde hoveniers, maar mannen en vrouwen die het leuk vinden om in overleg met de eigenaars een tuintje een goede beurt te geven. Vaak kunnen de mensen zelf het kleine werk nog wel doen, maar die voorjaarsbeurt gaat niet meer. Onze vrijwilligers werken in principe met het gereedschap van de eigenaren en hoeven het tuinafval niet af te voeren. En we gaan er van uit dat het karwei in een halve dag gedaan moet kunnen worden,” zegt Rieky de Koning tot slot.
Voor het tuinonderhoud vraagt ONS welzijn een vergoeding van 14 euro per uur. Mensen die het leuk vinden om dit werk te doen, kunnen zich aanmelden bij ONS welzijn.
Dat kan telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 088-3742525 en via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen