Dorpsnieuws

Marko KoningsBinnenkort gaat de gemeenteraad een visie opstellen over het Aadal. Een mooi gebied met natuur en bedrijvigheid, dicht bij Heeswijk-Dinther. Maar zijn we wel op tijd met deze visie?
Allerlei zaken zijn of worden in gang gezet, en wie nu a zegt kan straks waarschijnlijk niet meer terug. Een nieuwe zorgelijke ontwikkeling heeft zich inmiddels aangediend.
 
Inwoners uit de Schoolstraat, Raadhuisplein en Aa-brugstraat hebben ons benaderd omdat er iets gebeurt in hun achtertuin waar zij zich ernstige zorgen over maken. Er is namelijk een vergunning verleend voor het planten van kersenbomen. Deze bomen komen op een paar meter van hun achtertuin te staan. Daar waar ze voorheen vrij zicht hadden over het Aadal en genoten van de rust en de ruimte, dreigt er nu veel te veranderen.
Door nu vergunning af te geven voor de aanplant van de kersenbomen neemt het college een voorschot op wat ongetwijfeld komen gaat en door aanwonenden wordt gevreesd: geluidsoverlast door oorverdovende knallen van zonsopkomst tot zonsondergang om de vogels te verjagen, een wekelijkse wolk gewasbeschermingsmiddelen door het Aadal en over de aangrenzende tuinen, en het verdwijnen van het vrije uitzicht door het verschijnen van een permanente overkapping.
Politieke Partij Blanco maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkelingen en heeft kritische vragen gesteld.
Tijdens onze thema-avond van vorig jaar over het Aadal hebben wij veel input gekregen van de aanwezigen. Deze zaken, die zeker niet altijd stroken met wat er nu gebeurt, nemen wij mee bij het opstellen van de visie. Wij houden u op de hoogte.
 
Marko Konings
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen