Dorpsnieuws

VoorspeelmiddagOp zondag 26 maarti jl. vond de jaarlijkse voorspeelmiddag van Harmonie St. Servaes plaats.
Natuurlijk in het eigen verenigingsgebouw van de vereniging: “De Muziekfabriek”.
In een mooi aangeklede zaal konden vele luisteraars genieten van de mooie klanken en ritmes van alle deelnemers.
Vanaf 11.00 uur hoorde het publiek een diversiteit aan solo-optredens, duo’s en kleine ensembles. Melodische klanken wisselden af met ritmische bewegingen en zorgde voor een afwisselend programma. Niet alleen het publiek was enthousiast, maar ook de jury sprak lovende woorden over het groeiende niveau van alle leerlingen.
 
De jury, gevormd door Coen Blokx voor slagwerk en Arian Deckers voor de blaasinstrumenten, beoordeelden de optredens en onderbouwde het puntenrapport met bouwstenen voor de muzikale ontwikkeling van iedere deelnemer. Daarnaast onthulde zij degene die Harmonie St. Servaes gaan vertegenwoordigen op het Bernhezer solistenconcours.
Dit jaar kwam Rion Meulenbroek als beste slagwerker uit de bus en de beste blaasmuzikant was Sieuwtje van Oorschot op dwarsfluit. De ‘wildcard’ was voor de Jeroen de Groot op Euphonium. Wij zien deze muzikale talenten terug tijdens het Bernhezer solistenconcours a.s. zondag 2 april in het verenigingsgebouw van Fanfare Aurora aan ’t Dorp 138 in Heesch.
 
Harmonie St. Servaes kan terugkijken op een geslaagde middag. Getalenteerde deelnemers, een gevarieerd programma, enthousiast publiek, een prachtige locatie in combinatie met een vakkundige jury zorgde voor een fantastisch geheel. St. Servaes, daar zit muziek in!
 
Foto's: Peter Kriele
Tekst: Peggie Peters
Reacties   
0 #1 w. van Slooten 28-03-2017 18:56
winnares Sieuwtje mag het zondag op het Bernhezer Solistenconcours nu opnemen tegen haar broer Jan die bij de Fanfare St. Willibrord ook gewonnen heeft!
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen