Dorpsnieuws

170110-jvdb-Geenen 06Lies Geenen-van Zutphen (1924) woont sinds juni 2015 op De Lindelaan in Laverhof. Ze groeide op in Loosbroek en woonde na haar huwelijk met Toon Geenen gedurende ruim zestig jaar in Vorstenbosch. Als jong meisje leerde ze naaien en maakte ze vooral kleding. In oorlogstijd zelfs van de stof van parachutes die door geallieerden waren achtergelaten. Meer foto's.

Toen haar kinderen op de middelbare school zaten kreeg Lies meer tijd voor zichzelf en kwam haar creatieve kant bovendrijven. Ze zette handwerklessen op voor bejaarden in Vorstenbosch en heeft dat vele jaren gedaan.

Eind zeventig jaren maakte ze bij het Pieter Breughel Instituut in Veghel kennis met allerlei vormen van kunst. Handwerk bleef haar grootste passie. Ze ging borduren. Soms vanaf een patroon, maar ze maakte ook eigen ontwerpen, zoals een merklap voor haar 40-jarig huwelijk. En ze maakte vrij werk van lapjes en wol.

De meeste van de hier tentoongestelde borduurwerken en wandkleden zijn eind jaren zeventig, begin jaren tachtig gemaakt.

Lies stopte halverwege de jaren tachtig met het maken van wandkleden. Toen kwamen er kleinkinderen en vond ze een nieuw doel in het breien van - de meest fantastische - truien.

De expositie is van 10 januari t/m 19 februari 2017.

Tekst: familie Geenen
Foto’s: Jan van den Bosch

Reacties   
+2 #1 Betty van Zutphen 11-01-2017 22:59
Ontzettend leuk dat deze expositie er komt. Ik ga zeker kijken
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen