Dorpsnieuws

glasvezelVanmiddag heeft Eric Vos van E-fiber laten weten, dat aannemer Spie/ van de Donk uit Oss begin februari 2017 start met de aanleg van glasvezel in geheel Bernheze.

Ze beginnen in Heesch en willen in 15 maanden tijd in geheel Bernheze glasvezel gaan aanleggen. EInd 2017 is dan Heeswijk Dinther aan de beurt.

Tot nu toe heeft circa 30 % zich aangemeld ( in HD 32 %) en dat was de reden van E-fiber om de knoop nu door te hakken, er vanuit gaande, dat de aanmeldingen nog wel doorlopen, ook in 2017.

Totdat de aannemer de straat, waar je woont, heeft aangesloten, geldt de spelregel, dat mensen gratis kunnen aansluiten , daarna moeten ze de bekende aansluitkosten betalen.

Ook de verenigingenactie, waarmee iedereen bij aanmelding uit een lijst verenigingen een vereniging mag kiezen, die daarvoor dan later 10 euro ontvangt, blijft nog zeker een maand geldig. Daarmee kunnen dus verenigingen ook een aardige cent verdienen.

In Heeswijk Dinther werd tot nu toe het Willenbrordusgilde uit Heeswijk het meest gekozen.

Het een en ander is alleen maar gelukt, omdat de lokale ondernemersvereniging, de ZLTO afdeling Bernheze, Actief Burgerschap en de Bernhezer Buitenwacht enthousiast hebben meegewerkt.

Theo van Overbeek

Voorzitter Stichting Glasvezel Bernheze

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen