Dorpsnieuws

Marko KoningsDe nieuwe woonvisie voor Bernheze is vastgesteld. Daarin staat wat er de komende jaren voor woningen gebouwd gaan worden. Een belangrijk onderdeel daarin zijn de aantallen sociale huurwoningen.

Niet iedereen heeft immers het geld voor een koophuis. Daarom zijn bijvoorbeeld veel starters (maar ook anderen) afhankelijk van de bouw van dit soort woningen.

Volgens de plannen zouden de meeste sociale huurwoningen in Heesch en Nistelrode gebouwd gaan worden. In Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch zou maar mondjesmaat gebouwd worden, terwijl daar relatief toch al veel minder sociale huurwoningen zijn.
Dat was voor Politieke Partij Blanco de reden om een motie in te dienen om het college op te dragen om ook in deze kernen te zorgen voor een voldoende groot woningaanbod. Het is namelijk van groot belang voor de leefbaarheid van de dorpen dat de jongeren er een betaalbare woning kunnen krijgen en dus niet verdwijnen naar een ander dorp of naar de stad.
Winkels, scholen en verenigingen zijn in grote mate afhankelijk van de nieuwe aanwas. Uit recente cijfers blijkt ook dat Bernheze niet hoeft te vergrijzen, als er tenminste maar de juiste woningen gebouwd worden.

Ons pleidooi voor extra woningen in met name Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch kon uiteindelijk rekenen op steun van de andere partijen. Het is nu aan het college om er met prestatieafspraken voor te zorgen dat ze zo snel mogelijk ook daadwerkelijk gebouwd gaan worden.

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen