Dorpsnieuws

Logo Harmonie_St_ServaesIn de afgelopen periode heeft u vast en zeker van de bijzondere verrichtingen van onze dorpsgenoot Kenny van Weeghel gehoord en mocht u er nog niet van weten, reden te meer om door te lezen.

In d’n Hadeejer van juni jl. kon u al kennis maken met Kenny, die sinds een jaar samen met zijn vrouw Cecile in de Heilige Stokstraat woont.

Kenny van Weeghel is een sporter uit Dinther, die onlangs in Rio heeft meegedaan aan de Paralympics. Het was zijn vijfde deelname en alleen deze bijzonderheid was voor Kenny reden genoeg om vol trots af te reizen naar Rio.

Tijdens de spelen kon u de verrichtingen van Kenny niet alleen via de landelijke pers, maar zeker ook via de website www.hadeejer.nl volgen. En Kenny sprak tot de verbeelding, niet alleen met z’n deelname, maar zeker ook met zijn prestaties. Zo behaalde hij op maandag 12 september jl. een Gouden Medaille op de 400 meter rolstoelrijden.
Enkele dagen later miste hij de finales op de 1500 meter, maar kwalificeerde hij zich wel voor de 800 meter. Hier haalde hij een verdienstelijke 7e plaats. Op zondag 18 september bereikte Kenny nogmaals het podium door op de 100 meter als derde te eindigen, een Bronzen Medaille derhalve. Wat een prachtige prestaties!

Afgelopen dinsdag keerde Kenny huiswaarts en werd hij door buurtgenoten ontvangen met een prachtige versierde straat en vele felicitaties. Ook waren er huldigingen in Utrecht en Den Haag met als hoogtepunt een bezoek aan de Koning.

Graag willen Burgemeester Moorman en Wethouder Wijdeven Kenny van Weeghel aan huis komen feliciteren. Harmonie Sint Servaes zal de felicitaties van BenW muzikaal ondersteunen. U kunt hier bij aanwezig zijn om uw waardering en aandacht voor deze bijzondere sportprestatie te uiten.

Daarom nodigen wij alle inwoners van Dinther, maar ook alle andere belangstellenden, aanwezig te zijn om onze dorpsgenoot mee in het zonnetje te zetten. Komende vrijdag 23 september om 18.45 uur zal Harmonie Sint Servaes een muzikale serenade brengen aan huis bij Kenny van Weeghel aan de Heilige Stokstraat 33 in Dinther. Daar zal de burgemeester ook het woord tot onze paralympische sporter richten. U heeft hier ook gelegenheid de sporter persoonlijk te feliciteren.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen