Dorpsnieuws

Ons welzijnIeder derde dinsdag van de maand vanaf 19.00 uur is het Alzheimercafé Oss/Uden/Veghel geopend in de Blauwe Kei in Veghel. Mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en kennissen, hulpverleners en anderen die geïnteresseerd in dementie ontmoeten elkaar maandelijks in het Alzheimercafé.

In een informele sfeer geeft een deskundigen informatie en er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De toegang is altijd gratis. Op dinsdag 20 september staat de vraag: “Wat is dementie?” centraal.

dementie

Het programma begint op 20 september zoals gebruikelijk rond 19.30 uur. Er zijn verschillende ziektebeelden, die onder het begrip dementie vallen; de ziekte van Alzheimer is daarvan het bekendste. Lyan de Roos, specialist ouderengeneeskunde, geeft informatie over de verschillende vormen en legt uit hoe we de symptomen kunnen herkennen.
Zij legt ook uit hoe men vaststelt of er sprake is van dementie en wat het verschil is met normale vergeetachtigheid. Na haar inleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Aanwezige hulpverleners zullen ingaan op alle vragen en opmerkingen rond dementie die aan de orde komen. Voor het Alzheimercafé hoeft men zich niet tevoren aan te melden.

ontspannen sfeer

In het Alzheimercafé komen iedere maand enkele tientallen bezoekers. Daarnaast zijn er steeds vrijwilligers en enkele beroepskrachten aanwezig. De maandelijkse avonden verlopen in een bijzondere, ontspannen en warme sfeer.
Dit initiatief van Alzheimer Nederland, afdeling Oss/Uden/Veghel, GGZ Oost Brabant, BrabantZorg en ONS welzijn is bedoeld voor alle geïnteresseerden uit de gemeenten Boekel, Uden en Veghel en de verre omtrek. Wie meer wil weten kan tevoren contact opnemen met José de Boer van Alzheimer Nederland, afdeling Oss/Uden/Veghel, telefoonnummer 06-26923444.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen