Dorpsnieuws

Erik v d WijstBegin dit jaar kwam het goede bericht dat het buitengebied van Bernheze glasvezel zou gaan krijgen. Een goed vooruitzicht voor ons grote, mooie buitengebied. Deze ontwikkeling gaat namelijk de digitale bereikbaarheid en dus de leefbaarheid in het buitengebied ten goede komen. Een belangrijk onderwerp op verschillende politieke agenda’s, zo ook die van CDABernheze.

De doelstelling was hiermee echter nog niet behaald. CDABernheze heeft namelijk glasvezel voor heel Bernheze, als programmapunt in het coalitieakkoord opgenomen. Werk aan de winkel dus. Mogelijk heeft u het afgelopen week zelf al in het nieuws gelezen, er is inmiddels ook een partij gevonden die de overige delen van Bernheze gaat voorzien van glasvezel. Een 100% dekking in de hele gemeente komt dus steeds dichterbij. Daar zijn we als CDABernheze trots op!

De werkelijkheid leek er lange tijd anders uit te gaan zien. De echte wil om aandacht te geven, daar waar het ‘t hardste nodig was, bleek niet direct bij iedereen aanwezig te zijn. Bijna werd er te snel toegehapt op een voorstel waarbij alleen de kernen van Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinther van glasvezel werden voorzien. CDABernheze is daar altijd kritisch over geweest. In onze ogen was er sprake van “de krenten uit de pap komen eten!” Waren er geen andere mogelijkheden? Waarom overhaast beslissen waardoor het vooraf gestelde doel compleet wordt gemist. Als begin dit jaar was ingegaan op het voorstel dat toen op tafel lag, dan hadden de kleinere kernen en het buitengebied een goede glasvezelverbinding kunnen vergeten.

Erik van der Wijst

Burgerlid CDABernheze

Reacties   
+1 #3 Paul 26-09-2016 19:47
Glasvezel: Van wat ik heb kunnen achterhalen op de verschillende websites is dat er een aantal informatie avonden gepland zijn: Meer informatie:

Voor meer informatie over onze glasvezeldiensten kunt u terecht bij diverse informatieavonden. U kunt ons vinden op onderstaande locaties vanaf 19:00 uur. De presentaties starten om 19:30 uur.

1-11-2016: Nesterlegebouw, Nistelrode
2-11-2016: De Stuik, Vorstenbosch
7-11-2016: De Wis, Loosbroek
8-11-2016: Cultureel Centrum Servaes, Heeswijk Dinther
9-11-2016: De Pas, Heesch

Op 11-10-2016 is er nog speciaal voor ZLTO-leden een informatieavond bij Zaal Kerkzicht, Loosbroek.
Op 12-10-2016 is er nog speciaal voor ondernemers een informatieavond bij Zaal Kerkzicht, Loosbroek. groeten Paul van Zoggel
Citeer
0 #2 Henri van Zandbeek 16-09-2016 08:26
Binnenkort start E-fiber samen met de gemeente Bernheze en TriNed met de vraagbundeling. Dat betekent dat als 40% van de gemeente kiest voor glasvezel, er zowel in de kernen als in de buitengebieden begonnen zal worden met graven. Zo’n 13.000 adressen zullen dan voorzien worden van een glasvezelaansluiting.
Meer informatie: https://www.e-fiber.nl/heeswijk-dinther
Citeer
-3 #1 Rakhorst 12-09-2016 11:36
Alweer bijna 3 maanden geleden Is er nieuws?
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen