Dorpsnieuws

opadagOp donderdagmiddag 21 april hebben de kinderen van groep 3 van Heeswijkse Basisschool het Mozaïek het project “Tonnie en Kee in Keutelree” feestelijk afgesloten samen met hun opa. Tonnie en Kee is een erfgoedproject verzorgd door ‘Erfgoed Brabant’ en gaat over Tonnie en zijn zusje Kee die hun jeugd beleefden in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw.

opadag1Tonnie woont nu in New York en kreeg heimwee. Hij wilde weer terug naar zijn geboortedorp Keutelree, een fictief dorp in Brabant.Via animatiefilmpjes, een bezoek aan ‘de Wojstap’, teken –en knutsellessen zijn de kinderen geïnformeerd over die tijd. Een ware belevenis. Het verleden kreeg op deze wijze een ‘gezicht’.

Op de speelplaats en in het schoolgebouw van het Mozaïek stonden voor het Opa-feest allerlei spelletjes en activiteiten opgesteld. De opa’s hebben zich deze middag van hun meest sportieve kant laten zien. Opa en kleinkind speelden bijvoorbeeld oude spelletjes. Gezelligheid kende geen ‘tijd’. Zowel de kinderen als de opa’s kunnen terugkijken op een geslaagde en leuke middag.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen