Dorpsnieuws

filmavond de WostapDe Wojstap organiseert twee filmavonden op         dinsdag 14 en donderdag 16 november 2023
In de Heemkamer van Heemkundekring De Wojstap te Heeswijk-Dinther zullen op beide avonden om 20.00 uur dezelfde historische films worden vertoond.


Er zijn twee filmavonden gepland omdat er maximaal 40 personen in de Heemkamer mogen. Het is om dezelfde reden noodzakelijk, dat men zich voor deze avonden van te voren aanmeldt. Dat kan door te mailen naar of te bellen met het secretariaat:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0413-293096. Vol is vol. Als u zich per mail aanmeldt, krijgt u per mail bevestigd dat er voor u nog plaats is.
Voor de pauze worden er zwart-wit films vertoond. Op veler verzoek voor de tweede keer de film over de mobilisatie in 1939, waarin beelden van de inkwartiering van Nederlandse soldaten in de Abdij van Berne. Zij arriveren op de fiets. De films worden op groot scherm vertoond. Alle beelden zijn zonder geluid, dat geldt ook voor de film na de pauze.
Na de pauze wordt er een film uit onze verzameling vertoond over het dagelijks leven in Heeswijk-Dinther in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Deze film is in kleur en gemaakt door Michaël van Helvert. Hij was indertijd op allerlei plekken in het dorp aan het filmen zoals op de markt, in de scholen, de Kersouwe, het bejaardencentrum en de camping met het zwembad. Michaël van Helvert was norbertijn en beeldend kunstenaar. Hij was kunstschilder, beeldhouwer, fotograaf en filmer en tevens werkzaam als leraar tekenen aan gymnasium Bernrode, de kweekschool in Veghel en het Pieter-Breugel-instituut. Hij is bijvoorbeeld de ontwerper van het decor van openluchttheater De Kersouwe. In het blad Wojstap Kroniek kunt u in de uitgave van oktober 2023 een uitgebreid verhaal lezen over zijn leven en werken.
Het adres van de Heemkamer is: Raadhuisplein 21a, 5473 GC Heeswijk-Dinther.
Toegang voor leden is € 3,- en voor niet-leden € 5,-