Dorpsnieuws

KBOOp 28 september 2023 van 10.00-12.00 uur organiseert Bibliotheek Heeswijk-Dinther samen met de KBO’s Dinther en Heeswijk een informatiebijeenkomst over omgaan met DigiD in CC Serveas, Heeswijk-Dinther.
Veel mensen hebben vragen over DigiD en hoe met DigiD om te gaan.

bieb HDBetine van den Wijngaard geeft tijdens deze koffie-ochtend antwoord op veel gestelde vragen. Bijvoorbeeld: waar kan ik deze digitale handtekening voor gebruiken? Waarom een tweestapverificatie en wat is dat?
Specialist Digitale Overheid van de Bibliotheek
Betine van den Wijngaard is Medewerker Informatiepunt Digitale Overheid voor gemeente Bernheze en Oss. Zij is gespecialiseerd in het helpen bij en informeren over de digitale overheid, zoals DigiD, CBR, etc. “Je kunt via je DigiD van alles regelen. Van het verlengen van je rijbewijs tot inloggen in het patiëntenportaal. Maar dat is niet voor iedereen even makkelijk.” zegt Betine “Daarom wil ik tijdens deze informatiebijeenkomst mensen informeren en vragen beantwoorden.”


KBO Dinther en KBO Heeswijk
Ook bij de KBO’s Dinther en Heeswijk zijn er leden die mensen helpen op digitaal gebied. Zij helpen o.a. mensen die moeite hebben met het aanmaken en gebruiken van de DigiD.
Voor de vragen die niet beantwoord kunnen worden tijdens de bijeenkomst bieden zij hulp op afspraak na deze informatiebijeenkomst.
Informatiepunt Digitale Overheid spreekuur
Ook in de bibliotheek kun je terecht met vragen over de DigiD tijdens de IDO spreekuren in de verschillende vestigingen. Bibliotheek Heesch maandag 14.30-15.30 uur, Bibliotheek Heeswijk-Dinther donderdag 16.00-17.00 uur en Bibliotheek Nistelrode dinsdag 14.30-15.30 uur.