Dorpsnieuws

Ad van Aspert

Ad is op jonge leeftijd muziek gaan maken bij koninklijke fanfare St.Willibrord. Destijds begonnen op bugel, schakelde Ad al snel over naar de barton-euphonium partij, wat uiteindelijk altijd zijn instrument is gebleven.

 fanfare tonAd was een loyaal en vooral betrokken verenigingsmens. 

Ook op latere leeftijd was Ad een verdienstelijk muzikant en muziek maken stond dan ook op de eerste plaats.Steevast nam hij deel aan de repetities, serenades en concert optredens.In het fanfareorkest was Ad een stabiele kracht waar je van op aan kon. Hij beheerste zijn instrument uitstekend en kende zijn partijen waardoor hij collegamuzikanten op sleeptouw nam.
 
De betrokkenheid van Ad ging verder dan alleen muziek maken.
Gedurende vele jaren was Ad een van de organisatoren van de jaarlijkse toer mee fietstocht, waarbij hij samen met zijn vrouw Dini, jaren lang zorgde voor een van de hoogste sponsorbijdragen. Ook nam hij een gedeelte van de jaarlijkse donateursactie voor zijn rekening.De inspanningen van Ad en Dini hebben er mede voor gezorgd dat onze vereniging niet alleen muzikaal maar ook financieel voldoende armslag heeft. Als trouwe bezoeker van de algemene ledenvergadering volgde Ad belangstellend maar kritisch het reilen en zeilen van de vereniging:eerlijk en oprecht, niet om alleen maar te mopperen. De vereniging ging hem duidelijk aan het hart. 
 
Tijdens het vrienden en jubilarissen concert op 16 oktober 2016 is Ad gehuldigd voor zijn 50-jarig jubileum en  benoemd tot erelid. We waren blij dat Ad na een periode van ziek zijn weer op de been was en enkele weken daarna zijn mannetje wist te staan tijdens de concoursdeelname in Enschede, waar we in een prachtige concertzaal de eerste prijs behaalden.Het muziek maken deed hem goed en hij  was zichtbaar trots op dit muzikale hoogtepunt.
 
Helaas kwam dit voorjaar het bericht dat het niet goed was en Ad ging opnieuw de strijd aan. We mochten hem nog verwelkomen op het zomer concert ter afsluiting van het seizoen. Ad ging niet tussen het publiek zitten maar op een bankje, bijna tussen het orkest waar hij zich het meest op zijn plaats voelde. Je kreeg applaus Ad, een verdiend applaus.

Tekst en foto: http://www.koninklijkefanfare.nl