Dorpsnieuws

Abdijbier CustomBardienst in het Proeflokaal van Berne Abdijbier. Naast het schenken van koffie en fris, kun jij op onze speciale manier het heerlijke Berne Abdijbier schenken. Ook voorzie je gasten van appeltaart, soep of tosti en zorg je voor een juiste afhandeling van de geldstromen.

Hiernaast kun je, als je dat leuk vindt, de dagelijkse rondleiding verzorgen. In deze rondleiding vertel je over ons bier en neem je gasten mee door de Abdijtuin en het Abdij van Berne.

Over de organisatie: Berne Abdijbier is het enige Nederlandse Norbertijnen bier van de oudste nog bestaande abdij van Nederland, Abdij van Berne anno 1134. Het is een bovengistend bier met nagisting op de fles, naar eigen recept op beperkte schaal gebrouwen door Stichting Berne Abdijbier bij een bevriende abdij. De Stichting bestaat volledig uit vrijwilligers die het gehele proces van brouwen, distributie, verkoop, administratie etc verzorgen. De opbrengst komt ten goede aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne. Berne Abdijbier is te proeven in het Proeflokaal op het terrein van de Abdij van Berne.

Korte omschrijving werkzaamheden Het Proeflokaal is dagelijks voor bezoekers geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het Proeflokaal is gevestigd op het abdijterrein naast de abdijwinkel in het pand dat vroeger de boerderij van de abdij was. Gasten kunnen in het Proeflokaal genieten van onze bieren Norbertijn Blond en Prior Dubbel.

Natuurlijk serveren wij ook diverse koffies, thee en frisdranken. Als klein eetgenot serveren wij heerlijk appelgebak, tosti, soep, kaasblokjes, worst en olijven. Het Proeflokaal heeft een ruim terras en is geschikt om grote groepen te kunnen ontvangen. In het Proeflokaal worden ook poloshirts, caps, en sleutelhangers verkocht met het Berne Abdijbier logo. Vanuit het Proeflokaal start dagelijks om 14.00 uur de Bierrondleiding. Als gids wordt je speciaal getraind met informatie over ons bier, de abdij en haar historie. Het eerste deel van de rondleiding is in het filmzaaltje, daarna gaan de gasten op pad met de gids en aan het einde krijgt u een proeverij van onze 2 bieren met uitleg.

Gevraagd wordt Van onze vrijwilligers verwachten we gastvrijheid, enthousiasme en passie voor de Stichting. Je bent vriendelijk, klantgericht en hebt affiniteit met het bier en de Abdij. Samenwerking met je collega’s vinden we belangrijk, ook een bepaalde mate van flexibiliteit en stressbestendig-heid komt goed van pas. Je maakt graag een praatje met onze gasten en je kunt daarbij goed over ons bier en de stichting vertellen.

Geboden wordt Wij vinden het als Stichting belangrijk dat we elkaar kennen en dat we samen het leven vieren. Hierom worden er regelmatig vrijwilligersavonden georganiseerd. Deze avonden hebben vaak een inhoudelijk deel, waarna we van ons heerlijke bier kunnen genieten. Ook bestaat de mogelijkheid om met korting het Abdijbier te kopen.

Werktijden De Bardiensten zijn onderverdeeld in twee diensten per dag, van 11.00 uur tot 14.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Dagelijks start om 14.00 uur de rondleiding Wekelijks wordt per mail een planning verstuurd. Hier wordt op aangegeven welke tijden nog niet bezet zijn. Je geeft zelf aan welke diensten je wilt draaien. Dit kan incidenteel zijn om lege plekken te vullen, maar ook structureel elke zaterdag, om de week, maandelijks etc.

Aannameprocedure Iedere nieuwe vrijwilliger krijgt eerst een intakegesprek met de voorzitter en/of de planner. Hierna wordt je minimaal drie diensten ingewerkt en begeleid door een ervaren vrijwilliger, voordat je zelfstandig een dienst gaat draaien. Als je je ook als gids gaat inzetten, wordt je ook door een ervaren gids begeleid en voorzien van alle informatie.