Dorpsnieuws

Hata yogaIn het CC Servaes, Raadhuisplein 24 te Dinther worden vanaf september Yogalessen gegeven door Sjan Adam.    Zij doet dit iedere week op woensdagmorgen in de Pastoriezaal van 9.15 – 10.30 uur.                                     De kosten voor 10 lessen zijn 65,00 euro. Je mag gebruik maken van 1 gratis proefles om te kijken of yoga je aanspreekt.

Voor informatie : 06-41681112 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sjan Adam heeft in 2012 de opleiding tot docent kinderyoga en therapeutische kinderyoga gevolgd bij Jozien Hatha Yoga in Eindhoven en in 2013 bij Arhanta Yoga International in Tilburg de Yoga Teacher Training Course.

Aanvullend heeft ze in 2014 de bijscholing Pranayama bij het Advaita Centrum in Gouda en in 2015 de bijscholing Yoga en Kanker gevolgd bij Samsara in Utrecht. Op het ogenblik volgt ze een yoga opleiding in Aalst, België voor verdieping van de yoga geschriften.

Yoga is een manier van leven, leven in evenwicht, leven in BEWUST-ZIJN.

Dit houdt in dat je je:

- bewust bent van het feit dat je lichaam goede beweging nodig heeft;

- bewust bent dat je goed moet ademen, niet alleen in-, maar zeker ook goed uitademen;

- bewust bent dat je zuiver voedsel eet, dus gezond voedsel dat je lichaam echt nodig heeft;

- bewust bent dat je jezelf op tijd ontspant en rust gunt;

- bewust bent dat het goed is om je gedachten op één punt te concentreren, te mediteren en dat je positief bent ingesteld.

Dit zijn 5 regels, die voor ons westerse mensen niet gemakkelijk zijn om na te leven, omdat we constant geprikkeld worden door onze omgeving.

Er moet zoveel en je wilt zo graag overal aan deelnemen.

Dit maakt dat we onszelf voorbij hollen en soms zelfs ziek worden.

 

Tekst:Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen