Dorpsnieuws

Bent u in beeldZaterdag 7 oktober 2017, 11.00 – 15.00 uur, gemeentehuis. 
Op 7 oktober zijn alle inwoners van Bernheze welkom in het gemeentehuis te Heesch. Ontmoet daar het complete gemeentebestuur. Praat met gemeenteraadsleden, wethouders en de burgemeester. Wat zijn hun verschillende taken, hoe ziet hun dagelijks werk eruit?
Ontdek hoe een gemeente wordt bestuurd en kom zelf met ideeën!
Neem de kinderen vooral mee. Ook voor hen is er van alles te doen.
Het gemeentebestuur neemt besluiten over kwesties die belangrijk zijn voor de inwoners van de gemeente. Denk aan beslissingen over bestemmingsplannen, het verlenen van zorg aan ouderen en mensen met een beperking, en het onderhoud van groen en straten. Hoe ontstaan die besluiten eigenlijk? Wie komt er met een voorstel? Hoe komt het tot een debat? Wie beslist uiteindelijk? En niet te vergeten: hebt u ook als inwoner van Bernheze invloed? Praten met koffie Op 7 oktober gaat het over dit soort vragen.
 
Neem een kop koffie en vraag eens aan raadsleden waarom zij voor dit vak gekozen hebben. En waar zij zich speciaal hard voor maken. Ontdek het verschil in hun interesses en in stijl van werken. Praat met hen over de manier waarop zij hun ideeën proberen te realiseren. Wat is eigenlijk het verschil tussen een gemeenteraadslid en een wethouder? Waarom heeft Bernheze vier wethouders? En wat doen die dan precies?
 
Dan is er nog de burgemeester. Neemt zij uiteindelijk alle beslissingen? Zelf oefenen Tussen 11.00 en 15.00 uur is er alle tijd om op die vragen antwoord krijgen. Spiek ook eens in de agenda van een gemeenteraadslid, een wethouder of de burgemeester. Zo krijg je toch vaak de beste informatie... Leer vooral ook door zelf te oefenen in besturen. Zet bijvoorbeeld eens een gemeentebegroting in elkaar. Hoe creatief gaat u om met een bepaald budget?
 
We nodigen u verder uit met ideeën te komen voor onze gemeente. In ieder geval kunt u uw mening geven over onderwerpen die in uw omgeving spelen.
De kinderen vergapen zich intussen aan een echte brandweerwagen en een ballonnenartiest.
 
Voor iedereen is er een broodje, koffie of limonade. Contact houden Deze ‘Open Dag’ is een initiatief van de gemeenteraad. Gemeentebestuurders zijn net als u inwoners van Bernheze. Juist als bestuurders vinden zij het belangrijk contact te houden met medebewoners.
Sinds 2014 is er dan ook bijna elk jaar wel een moment waarop inwoners en gemeentebestuur elkaar informeel treffen. Dit jaar is dat dus op 7 oktober. Tot dan!
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen