Dorpsnieuws

Band vanhuis uitLekker spelen en iets goeds doen. Dat is samengevat waar de band VanHuis uit Den Dungen recent mee is begonnen. Het 4-koppige gezelschap treedt belangeloos op, gaat aansluitend met de pet rond waarna van de opbrengst een bloemetje gekocht en gebracht wordt naar mensen uit de regio die wel een opsteker kunnen gebruiken.

 Rien Hairwassers en Albert Benjamins uit Den Dungen en Jorine Jansen en Jos van Eerd uit Heeswijk-Dinther vormen sinds circa twee jaar de band VanHuis. Het viertal mag zich individueel ervaren noemen en speelde en speelt in allerlei andere bands. Zo is Rien actief als bassist bij Quickback en gitarist bij Monday's Only. Albert staat te boek als gitaarvirtuoos omdat hij zowel een akoestische, elektrische en basgitaar meer dan verdienstelijk speelt bij Quickback en daarbij ook nog eens goed zingt. Dat doet ook zangeres Jorine. Ze vormt samen met Marja de Visser het duo De Troela's en verheft haar stem in de band The Seventies Five en Monday's Only.

Bassist Jos van Eerd tot slot, speelde in talloze bands en tot voor kort ook in The Seventies Five. Daar stopte hij recent mee. Zijn focus ligt nu op VanHuis. Een band met een missie: "Wij spelen belangeloos op kleine en grotere evenementen, feestjes, terrassen, noem het maar op en gaan gedurende ons optreden een paar keer met de pet rond. Het ingezamelde geld besteden we, afhankelijk van wat opgehaald wordt, aan een of meerdere bossen bloemen voor mensen die om uiteenlopende redenen wel een opsteker kunnen gebruiken. Ziekte, scheiding, rouw, armoede, eenzaamheid. Dat kan eigenlijk van alles zijn", vertellen de bandleden.

Ze melden terloops 'geen herrieband' te zijn, maar te spelen met minimale versterking. Het repertoire bestaat uit een keur van hits van toen en nu. Van Caro Emerald, Amy MacDonald, Steve Earl en meer. Na enkele try outs is de band klaar voor het echte werk, dat wil zeggen openbare optredens. Zij zijn op zoek naar gelegenheden waar zij enkele uurtjes kunnen spelen én zijn op zoek naar mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken.

Mensen mogen zichzelf aanmelden maar: "Wij begrijpen wel dat mensen doorgaans niet zelf aan de bel trekken. Anderen mogen dus ook iemand voordragen", legt de band uit. Aanmelden kan via een persoonlijk bericht (PB) op de VanHuis Facebook Pagina. Een uitgebreide motivatie is niet nodig. De band beslist wie er een bloemetje krijgt en bezorgt het, na overleg met de aanvrager, persoonlijk.

De band: "We hopen veel mensen in de bloemetjes te gaan zetten."

 Bron: site www.meierij.nl 

  Foto: FB band

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen