Dorpsnieuws

Ons welzijnU geeft voorlichting en advies over dementie, de oorzaak en gevolgen hiervan voor mensen met dementie en hun omgeving.                          Over de organisatie:De afdeling Oss-Uden-Veghel van Alzheimer Nederland ondersteunt de missie van Alzheimer Nederland: dementie te voorkomen of genezen.

En tot die tijd maken we ons sterk voor hulp die de levenskwaliteit van mensen met dementie en hum omgeving verbetert. Binnen onze afdeling zetten ruim 60 enthousiaste vrijwilligers zich hiervoor in! Alzheimer Nederland heeft een vrijwilligers beleid.

Korte omschrijving werkzaamheden:
Tijdens een presentatie wordt het ziektebeeld, wat dementie en haar gevolgen inhoudt, ook voor de leefomgeving, duidelijk door u (samen met een collega-voorlichter) uitgelegd met behulp van een PowerPointpresentatie. Ook het samen bemannen van stands bij beurzen, evenementen, buurthuizen, scholen om zo belangstellenden van informatie te voorzien hoort bij uw werkzaamheden. U vertelt en adviseert hoe we tot een meer dementievriendelijke samenleving kunnen komen.

Gevraagd wordt:
U heb affiniteit met mensen met dementie en hun naasten, kennis over de ziekte dementie (desgewenst krijgt u ondersteuning) en wil graag uw kennis delen met anderen. U vindt het niet vervelend om in het openbaar te spreken voor kleinere en grotere groepen. U weet waar uw eigen kennisgrens ligt en bent representatief. In de regel werkt u met z’n tweeën, plezier in samenwerken is belangrijk.

Geboden wordt:
- Samenwerking binnen een enthousiaste groep vrijwilligers waar u als (afwisselend) duo werkt.
- Ondersteuning door het landelijke bureau voor Alzheimer Nederland in de vorm van een training.
- Beschikbare presentaties (PowerPoint) en voorlichtingsmateriaal.
- Een goed gevoel!
- Door het delen van uw kennis helpt u mensen op weg!

Werktijden:
Gemiddeld geeft u 6 voorlichtingssessies per jaar, met de benodigde voorbereiding kost u dit ongeveer 36 uur op jaarbasis. Desgewenst kan dit natuurlijk altijd worden aangepast.

Aannameprocedure:
Na uw aanmelding zal een gesprek plaatsvinden waarin u verdere uitleg krijgt over de inhoud van deze vacature en over onze afdeling.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen