wim Manders Drie Norbertijnen van priorij De Schans in Tilburg Noord, van wie er twee uit HD afkomstig zijn, vieren op 10 september een jubileum. Reden voor een feestje.
Wim Manders viert dat hij 60 jaar geleden priester werd gewijd. Voor Harrie van den Berg is dat 50 jaar en Arockiadoss Belavendran, die 4 jaar geleden de norbertijnse gemeenschap van de Schans kwam versterken,
viert zijn 12,5 priesterjubileum.
 
Zeker Wim Manders en Harrie van den Berg hebben veel bijgedragen aan de opbouw van Tilburg Noord. Kort na de bouw van de nieuwe wijken Heikant en Quirijnstok vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw, stonden zij aan de basis van wijkopbouw en organiseerden alle mogelijke activiteiten voor oude en nieuwe bewoners. De 'oude' Heikanters moesten wennen aan de nieuwe bewoners vanuit het hele land.
Dankzij de enorme inzet van de norbertijnen aan de Schans ontwikkelde de wijk zich tot een gemeenschap waar het nog altijd goed wonen is. Wim Manders was als teamleider voorganger van Denis Hendrickx, de huidige abt van Berne. Hij stond open voor nieuwe ontwikkelingen en gaf daar alle ruimte voor.
 
 
Harrie van den Berg is binnen en buiten de wijk bekend als de fietsende pastor, die met iedereen een goed contact had en heeft. Arockiadoss tenslotte leerde de lastige Nederlandse taal en springt bij op al die plaatsen waar dat nodig is.
 
Op 10 september is er om 10.30 uur een eucharistieviering in de Mariakerk met het projectkoor o.l.v. Evert van Merode en voorganger Abt Denis Hendrickx. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een receptie in het Ronde Tafelhuis aan het Wagnerplein 101.

 

Bron: www.tilburgsekoerier.nl 

Petra Jansen