Foto expositie in Bib CustomBibliotheek Heesch opent de activiteitenreeks ‘Blik op Fotografie’ met een foto-expositie van Fotoclub BernhezeVanaf September zal er in bibliotheek Heesch een viertal activiteiten plaatsvinden met fotografie als onderwerp.  De activiteitenreeks ‘Blik op fotografie’ start met een foto-expositie Boekomslagen door Fotoclub Bernheze.

Een expositie van 28 foto’s van een boekomslag voor het boek ‘Liefde en Schaduw’ van Isabel Allende.

De Fotoclub Bernheze - een vereniging met zestig enthousiaste leden - werkt het hele jaar door aan diverse opdrachten en projecten. Dit jaar kregen de fotografen een bijzondere opdracht; ‘het ontwerpen van een boekomslag’. Een opdracht waarbij de fotografen een passende foto maakten waarbij ook de titel van het boek en de naam van de auteur op de cover moesten komen. Een discipline die voor de meeste fotografen nieuw was. Om de boekomslag te kunnen maken, heeft bibliotheek Heesch iedere deelnemende fotograaf een exemplaar van het boek geschonken wat is uitgegeven ter gelegenheid van ‘Nederland leest 2016’.Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de bijzondere resultaten te komen bewonderen.

Vrijdag 29 september om 19.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend met een openingswoord van Ad Ploegmakers en Marcel van der Steen, beiden clublid van Fotoclub Bernheze. De expositie zal blijven staan tot 27 oktober en gaat dan over naar bibliotheek Heeswijk-Dinther.

Het overige programma voor Blik op Fotografie: 

19 oktober    Lezing ‘de geschiedenis van de fotografie’, door Marcel van der Steen

30 november  Lezing ‘Ordenen van foto’s’, door Monique Hendriks

7 december                       Lezing ‘Zien is kunst’, door Hans Koster